Om våra hus

Personligt och energisnålt

Det är två saker som gör oss unika. Dels att vi tillverkar några av marknadens mest energisnåla och miljövänliga hus.
Och dels att att vi alltid erbjuder kundanpassade lösningar och kostnadsfri konsultation med våra arkitekter.
Vårt mål är att kombinera ett energieffektivt boende med individuella, arkitektritade lösningar.
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Faluhus
Lokal nyhet
Region 1
Region 10
Region 2
Region 7
Region 9
Uncategorized

Energisnålt

Hemligheten bakom den energisnåla konstruktionen är flerskiktsväggen med tre lager isolering och en tjocklek på hela 410 mm

Kundanpassat

Faluhus bygger på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att själv forma ditt personliga hus baserat på egna önskemål

Miljövänligt

Vi på Faluhus värnar lite extra om vår miljö. Det är därför vi tillverkar några av marknadens mest energisnåla och miljövänliga hus

Optimalt

Faluhus Optimal är en serie framtagen för den som vill ha ett optimalt hus till en lägre kostnad och en snabbare leverans

Miljövänliga och
energisnåla hus

Vi på Faluhus värnar lite extra om vår miljö. Det är därför vi tillverkar några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hus, vilket inte bara gör våra kunder glada genom en lägre driftskostnad, det bidrar också till en bättre miljö. En lägre energiförbrukning är ett viktigt steg mot minskade utsläpp och en sundare omgivning. I ett Faluhus kan du sova med gott samvete.

 

Vår unika väggkonstruktion ger extremt låga driftskostnader, ett högt andrahandsvärde och ett trivsamt boende, både fysiskt och ekonomiskt. Att bo i ett Faluhus är helt enkelt ett miljömässigt smartare val i dessa tider med höga energipriser.

 

Även om den globala uppvärmningen hamnat i fokus först under de senare åren, har Faluhus ända sedan energikrisen på 1970-talet fokuserat på att utveckla sin unika vägg och därmed skapa Sveriges mest miljövänliga och energisnåla hus.

Hemligheten

ligger i väggen

Hemligheten bakom den energisnåla konstruktionen från Faluhus sitter i väggen. Med det så kallade U-värdet, som kan liknas vid husets motsvarighet till bilens bensinförbrukning, anges väggens värmeisolerande förmåga, eller om du så vill, hur energisnålt och därmed också miljövänligt ett hus är. Ju lägre U-värde desto bättre. Faluhus väggkonstruktion har U-värdet 0,12. Jämför det gärna med våra konkurrenters.

 

Det är den överlägsna flerskiktsväggen med tre lager isolering och en tjocklek på hela 410 mm som gör Faluhus till marknadsledare inom miljövänliga hus. En lägre energiförbrukning vid uppvärmning av ditt hem är ett viktigt steg för en bättre miljö och för att minska den globala uppvärmningen.

Våra arkitekter

förverkligar dina drömmar

Alla Faluhus är arkitektritade redan från början. Våra arkitekter delar visioner kring sättet att forma arkitekturen utifrån de människor som ska använda och uppleva den. Vi utgår alltid ifrån dina önskemål och hur din tomt ser ut. Vi tar hänsyn till dina förutsättningar, din familjs situation och era gemensamma drömmar i vårt arbete att ta fram det optimala huset för just dig och din familj.

 

Se modellerna på den här hemsidan som en inspirationskälla inför en vidare dialog. Det första steget handlar ofta om att hitta en bra planlösning som passar din familj. Därefter funderar du på vilken stil som passar just dig… till exempel modernt, funkis eller kanske klassiskt. Utsidan kan varieras med olika fasadstilar och materialval.

Vi är experter

på liggande panel

Liggande träpanel blir ett allt med populärt val när det gäller fasaden på nybyggda hus. Och det är inte så konstigt att liggande panel är trendigt och efterfrågat, det är både snyggt och praktiskt.

 

Om du liksom många andra vill bygga ett hus med liggande panel skall du välja ett Faluhus. Vi anses nämligen vara en av marknadens bästa tillverkare, och vi erbjuder en helt unik lösning där den liggande panelen monteras helt utan synliga spikar eller andra fästanordningar.

 

Faluhus har lång erfarenhet av liggande träpanel, och tillsammans med vårt systerbolag Forsgrens som har byggt med liggande panel sedan 1954 har vi utvecklat en teknik som gör våra konkurrenter avundsjuka och våra kunder glada. Kontakta din lokala säljare för mer information.

Vi är alla olika

Efter att ha byggt hus i snart 60 år kan vi konstatera en sak med säkerhet, alla kunder är olika. 
Därför är det viktigt för oss som hustillverkare att bjuda in dig och din familj i processen. 
Förutsättningarna är olika, drömmarna likaså. Vi anpassar våra hus efter dina önskemål och krav.

Personligare hem

med Faluhus

Faluhus bygger på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att själv forma ditt personliga hus. Baserat på dina egna preferenser och med någon av våra modeller som utgångspunkt, skapar vi ett boende som ska passa just dig och din familj. Ett personligt hus där du ska trivas, kanske resten av ditt liv.

 

Faluhus erbjuder två olika modellserier. Faluhus Original är serien för dig som vill vara med och påverka, som har egna idéer och som vill vara engagerad i husets utformning. Vi utgår ifrån någon av våra standardmodeller, och du kan sedan förändra och anpassa huset efter dina personliga behov. Väljer du ett ariktektritat hus från Faluhus får du flexibilitet och stor möjlighet att påverka. Läs mer här.

Smartare hus med

Faluhus Optimal

Den andra, Faluhus Optimal är serien framtagen för dig som vill ha det bästa, men som inte önskar rita ett ”eget” hus. Modellerna i den här serien har vi på Faluhus tillsammans med våra arkitekter optimerat och utvecklat för att de ska vara så smarta och anpassade som det bara går.

 

Planlösningen är bästa tänkbara, rummens ytor är maximerade och konstruktionen är framtagen för att vara så effektiv som möjligt. Du kan fortfarande påverka dina tillval, men själva planlösningen är redan framtagen. Fördelen för dig som kund är att du får ett optimalt hus till en lägre kostnad och med en snabbare leverans.

Varför bygga nytt?

Det finns många skäl att bygga nytt istället för att köpa begagnat. Några av dem är faktabaserade och praktiska, andra subjektiva och känslomässiga. Att du själv får vara med att påverka färg, form och utseende tillhör den senare kategorin. Att bo i ett hus med rätt stil i förhållande till sin personlighet är nog så viktigt. Här nedan följer några andra fördelar med nybyggt.

 • MODERNA BYGGMATERIAL

  Alla Faluhus byggs i trä som är det mest miljövänliga byggmaterialet. Det är förnybart och självproducerande, det avger inga farliga ämnen och det åldras vackert.

 • LÅGA DRIFTSKOSTNADER

  Energiförbrukningen i nya hus är betydligt lägre än i ett hus med ett antal år på nacken. Faluhus unika byggsystem ger mycket låga driftskostnader och en behaglig innemiljö. Ditt val av husleverantör kommer att synas på din elräkning.

 • HÖG KVALITET RAKT IGENOM

  Vi samarbetar med de allra bästa leverantörerna av badrum, kök, golv, inredning mm. Mycket av det som andra kallar tillval är standard i Faluhus. Vill du ändå ha fler alternativ, erbjuder vår Designguide ett brett tillvalsprogram.

 • INGEN FASTIGHETSSKATT

  De första fem åren betalar du ingen fastighetsavgift alls. Därefter följer fem år med halv avgift.

 • PÅVERKA SJÄLV

  Ledorden i Faluhus filosofi är tradition och nytänkande, enkelhet, mångfald och god arkitektur. Din uppgift är att fundera på vad som är viktigt för dig och hur du vill att ditt hus ska se ut och fungera. Du kan också påverka hur ditt hus ska placeras i förhållande till ljus, insyn och utsikt.

 • KONSUMENTSKYDD

  När du köper ett Faluhus får du en färdigställandeförsäkring och en byggfelsförsäkring som skyddar dig ekonomiskt om något väsentligt byggfel skulle uppstå inom tio år. När du bygger nytt får du också garantier från leverantörerna av kök, vitvaror, värmesystem och övrig utrustning.

 • PLACERINGEN PÅ TOMTEN

  När du väljer nybyggt kan du själv vara med att bestämma husets placering på tomten. En smart placering ger härlig utsikt, optimalt placerad terrass och plats för såväl garage som lekstuga till barnen.

 • EN LUGNARE VARDAG

  Vill du slippa ett liv fyllt med oförutsedda avgifter, ständiga renoveringar och helger fyllda med underhållsarbete eller ommålning? Då är ett nybyggt hus ett bättre alternativ för dig.

 • SKYDD FÖR VÄDER OCH VIND

  Ett nybyggt hus från Faluhus är byggt inomhus i skydd för väder och vind. Det ger dig en högre kvalitet och en effektivare byggprocess. Att välja nybyggt är ett tryggare val utan otrevliga överraskningar.

Missa inte våra energisnåla och miljövänliga kvalitetshus. Vårt utbud spänner från moderna funkishus via klassiska stadshus till traditionella trävillor. Klicka till höger för att se alla våra modeller.