Om vårt företag

Historien om Faluhus

Vi startade 1958 och har sedan dess byggt över 15 000 hus som gett trygghet och värme åt våra kunder.
Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar, något som vi fortfarande har som vår ledstjärna.
Med nästan 60 års historia har vi ovärderlig kunskap och erfarenhet, av vilken vi generöst delar med oss.
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Faluhus
Lokal nyhet
Region 1
Region 10
Region 2
Region 7
Region 9
Uncategorized

Därför skall du

välja ett Faluhus

Vad tycker du är viktigt när du letar nytt boende? Är det att du får vara med och påverka, att du är säker på att huset håller en hög kvalitet eller att ditt hus är byggt av miljövänliga material som är snälla både mot dig, din familj och vår omvärld? Att bygga nytt är en resa i sig. Du och din familj har många val framför er – husmodell, storlek, inredning men också praktiska saker som bygglov, blanketter och termer du inte hört förut.

 

Det här är vår vardag. Faluhus har byggt hus i snart 60 år. Det har gett oss ovärderliga kunskaper och erfarenheter som gjort Faluhus till en av de ledande hustillverkarna i Sverige. Våra säljare guidar kunder varje dag, hjälper dem att hitta rätt husmodell och svarar på praktiska frågor – de finns helt enkelt till hands under hela resan.

Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vi på Faluhus har samlat på oss de vanligaste frågorna från våra kunder och presenterat svaren här.

Att bygga hus

Att bygga hus

Du kanske frågar dig varför man skall bygga nytt istället för att köpa ett befintligt hus? Det finns många skäl att bygga nytt istället för att köpa begagnat. Vi har samlat de 10 viktigaste skälen och du kan läsa dem om du klickar på knappen nedan.

Senaste nytt

Senaste nytt

På och omkring Faluhus händer det alltid något. Vi sprider positiva nyheter både nationellt och lokalt. Genom att följa vår nyhetssida kan du ta del av senaste nytt från Faluhus och från din lokala marknad. Klicka nedan.

Arkitektritat &

kundanpassat

På Faluhus värderar vi frihet och ansvar högt. Vi tänker dels på friheten att välja ett hem som passar för just dig och din familj. Varje Faluhus är speciellt, långt bort från standard. Vi utgår nämligen ifrån att varje familj är unik, med individuella krav och önskemål. Det är därför vi låter alla våra kunder träffa våra arkitekter helt utan kostnad.

 

Faluhus bygger på ett flexibelt byggsystem som ger dig möjlighet att själv forma ditt personliga hus. Baserat på dina egna preferenser och med någon av våra modeller som utgångspunkt, skapar vi ett boende som ska passa just dig och din familj. Ett personligt hus där du ska trivas, kanske resten av ditt liv.

Vi väljer trä för

miljöns skull

Genom att tillverka några av marknadens mest miljövänliga och energisnåla hem, tar vi även ansvar för vår värld och bidrar till en sund och hållbar livsstil. Våra hus byggs i trä som är det bästa byggmaterialet ur miljösynpunkt. Trä binder koldioxid och därför kan en ökad användning av träprodukter i stället för andra material bidra till att minska koldioxidutsläppen. Trä som byggmaterial ger även andra fördelar när det kommer till försurning, ozonbildning och växthuseffekten.

 

Varje detalj i ett Faluhus, från virket i fasaden till de interiöra valen, präglas av miljötänkande och låg energiförbrukning. Vårt signum har sedan starten varit kvalitet och energisnåla lösningar. Något som vi fortfarande har som vår ledstjärna.

 

Vi som småhustillverkare ser på miljöarbetet som en kontinuerlig förbättringsprocess som kräver hela vår organisations engagemang. Vi strävar alltid efter ett hållbart agerande i syfte att minska vår miljöpåverkan. Vårt miljötänk präglar både den egna tillverkningen och resurshushållning i de färdiga husen.

Originalet – vår snart

60 år långa historia

Likheterna mellan dåtidens Faluhus och de nya moderna alternativen finner man främst i vår filosofi och inställning till hantverk och kvalitet. Vår gedigna kunskap och erfarenhet visar sig i varje hus, och genom hela tillverkningsprocessen. Alla hus byggs med omsorg, med äkta material, i vår fabrik i Dalarna. Vi gör sällan två hus som är exakt lika. Själva tillverkningen sker inomhus i skydd mot regn och rusk och först när delarna är klara transporteras de till kundens tomt för att monteras.

 

Många kallar oss för ”originalet”, och tankarna går mot faluröda hus med vita knutar. Vi är dock mycket mer än så – Faluhus erbjuder i dag ett stort antal olika modeller. Vilken stil tilltalar dig?

 

Här på vår hemsida hittar du moderna funkishus, New England-hus med inspiration från den amerikanska östkusten, klassiska stadshus och traditionella trävillor. Alla med det som är typiskt för Faluhus – energisnålt och arkitektritat.

Våra lokala säljare

Våra lokala säljare är länken mellan dig som kund och vår husfabrik i Borlänge. De har ovärderlig kunskap om våra modeller i kombination med din lokala marknad. Möt dem här.

Nu har vi en unik möjlighet för dig som vill sälja hus. Vi utökar vår säljkår och söker fler säljare som vill representera Faluhus i olika delar av landet. Du kommer att marknadsföra och sälja Faluhus produkter i tilldelat distrikt så som egen företagare.